Om konstnären

Nina Jacucci”Jag får ofta frågan hur jag gör när jag målar, och varifrån jag får mina idéer. Så här går det oftast till: Jag börjar med färger och rörelser och efter ett tag växer former fram. När jag målar är jag som uppslukad, och jag får ingen ro förrän målningen är klar. Symboler, rörelser, ljus och mörker. Bilden växer fram i glädje, ångest och en känsla av total frihet. När en målning är klar är det som om jag kommunicerar med mig själv, när jag ser på den.”
NinaSign2

VÅRA TANKAR

Vi är glada och stolta över att jobba med Nina och hennes konst. Från första stund har vi fängslats av hennes varma person, innerliga kärlek till måleriet och de förtrollande motiven.

Under våra förberedelser har vi mött många människor som känner precis som vi för hennes konst. Inte sällan upptäcker vi att den vi minst trodde skulle beröras sitter som trollbunden framför ett av motiven. Att vi nu har chansen att sprida Ninas motiv till många genom våra inredningsdetaljer ger oss positiv energi som vi vill sprida vidare.

MER OM NINA

Nina föddes i Stockholm 1964, men tillbringade de tre första åren i Rom innan hon NIna_2åter hamnade i sin födelsestad. Hennes mamma är svenska och hennes pappa italienare.

När Nina växte upp kände hon sig mest pressad av att få målarsaker i present, eftersom hon ville att det hon gjorde skulle vara perfekt. Som äldre gick hon några kvällskurser men kände sig fortfarande låst eftersom hon tyckte att man måste ha en förebild, något att måla av, för att lyckas. Nina jobbade som frisör under tjugo år och fick då visst utlopp för sin kreativitet, men hon hade alltid en känsla inombords att hon skulle bli konstnär.

Hösten 1997 kom Nina i kontakt med konstnären Curt Källman, upphovsmannen till Vedic Art. Vedic Art bygger på en uråldrig visdom om att skapande är naturligt och att all kunskap redan finns i oss. Hon gick en grundkurs där man fick måla sig igenom olika steg då hon kände att det började hända något, att hon kom fram till ett personligt sätt att uttrycka sig. Plötsligt ville hon inte göra något annat än att måla.

Nina har varit verksam som konstnär i 15 år. De flesta av hennes målningar kommer till på Öland under några intensiva sommarmånader. Resten av året samlar hon på intryck från resor i Europa och Indien.

Ninas tankar om måleriet och inredningsdetaljerna

Mer finns att läsa om Nina och hennes konst på www.jacucci.com

IMG_2405